Patron PR sau PR patron
November 18, 2015
Până unde umanizăm?
November 29, 2015
Arată tot

”Ce cărți de PR să citesc?”

Citește tot ce prinzi!

Primesc adesea întrebarea asta de la tineri sau de la oameni care vor să învețe câte ceva despre PR: ”Ce cărți de PR îmi recomandați să citesc?”. Răspunsul e întotdeauna același: TOATE! Și pe cele foarte bune și pe cele mai puțin bune. Și pe cele în română și pe cele în alte limbi. Și pe cele în format print și pe cele disponibile doar online. Citiți tot, asimilați, analizați, filtrați, implementați!

Sunt tineri care îmi cer să le trimit o listă de cărți pe care le recomand eu. În primul rând, nu aș avea timp să fac o astfel de listă pentru fiecare om care îmi cere așa ceva. În al doilea rând, să nu aveți impresia că dacă citiți câteva cărți de PR veți deveni automat specialiști în PR, capabili să ocupe niște poziții importante în domeniu. E mult de muncă și ai nevoie de studiu, de implicare și de experiență ca să poți fi cât de cât pe linia de plutire. În plus, în meseria asta nu te oprești niciodată din învățat, din studiat, din citit.

Cum înveți PR?

Pe lângă toate cărțile din PR care îți vor cădea în mână, îți recomand să citești blogurile agențiilor de PR, precum și site-urile specializate în acest domeniu, atât cele din România, cât și cele din străinătate. Însă, mai presus de orice, îți recomand să înveți din experiență, practic, aplicând la programe de voluntariat și internship. Nu s-a născut nimeni învățat! În plus, când ajungi sus după ce așezi cu grijă și în timp cărămidă peste cărămidă, rezultatele se vor vedea cu mai mult impact decât dacă ai urca direct, fără experiență.

Da, știu că toată lumea când e tânără e nerăbdătoare și visează la funcții și la joburi bănoase. Însă, ia-o ușor! Învață și investește în tine! PR-ul se învață din experiență, nu din teorie! Citește tot și muncește pentru tine, nu pentru bani! Eu am învățat într-un an de voluntariat mai multe despre PR decât în șase ani de facultate.

Foto: wadds.co.uk

Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, trainer și om de comunicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *